Isoleren = besparen

Waarom isoleren by Renoveerjehal.nl?

Renoveerjehal.nl is opgericht in 2019. We zijn de specialist in duurzame nieuwbouw en het renoveren van dak- en gevelbekleding. Aan de hand van uw wensen geven wij u een passend advies en laten we uw bedrijfspand, hal of schuur er weer als nieuw uitzien. Door onze uitgebreide ervaring worden projecten op een efficiënte, praktische en duurzame manier uitgevoerd. Bij Renoveerjehal.nl kiezen we bewust voor hoogwaardige, eigentijdse producten die ook nog eens beter zijn voor het milieu en energiebesparing.
Per 1 januari 2023 gelden er nieuwe regels voor isolatiewaarden van bedrijfspanden. Alle kantoorgebouwen groter dan 100m² moeten voldoen aan energielabel C of zelfs hoger. Om dit te bereiken, moet worden geïnvesteerd in verduurzaming. Dit begint bij het verlagen van het verbruik, door bijvoorbeeld de daken en gevels beter te isoleren. Wanneer een bedrijfspand hier niet aan voldoet, dan mag het vanaf dat moment niet langer verhuurd worden, dus wees op tijd!

Wat zijn nu de voordelen van isolatie?

‘Verlaag uw energierekening met isoleren by Renoveerjehal.nl want isoleren = besparen’

Welke isolaties toepassen?

Het kiezen van de juiste materialen, kleuren en toepassingen voor uw isolatieproject kan een uitdaging zijn. Isolatiemateriaal komt in vele soorten voor, maar gezien de impact is het slim om voor kwaliteit te gaan. Onze keuze is daarom PIR isolatie, afhankelijk van uw situatie kijken wij naar de juiste producten.

Isoleren van uw bedrijfspand

We isoleren uw bedrijfspand op allerlei manieren

Vervanging van kozijnen

Bij vervanging van kozijnen halen we de oude  kozijnen (vaak met enkel glas) eruit en plaatsen hier nieuwe kozijnen voor terug. Deze zijn meteen voorzien van energiebesparend HR++ glas.
Zijn de kozijnen nog goed? Dan is HR++ glas in de bestaande kozijnen een goede keuze. De voordelen van isolatieglas merk je meteen: je bedrijfshal blijft warmer en je voelt minder kou en tocht. Had je nog enkel glas, dan ben je ook af van beslagen ramen.

Dakrenovatie

Bij een dakrenovatie halen we de oude dakbedekking van het bestaande dak af en plaatsen hier de genoemde hoogwaardige sandwichpanelen voor terug. Zo is uw dak weer als nieuw! Dit kunnen we natuurlijk ook voor u regelegen als het gaat om de isolatie van de gevels van uw bedrijfspand!

Dakisolatie

Dakisolatie is een goed begin van isoleren. Hiermee kan tot wel 30% stookkosten bespaard worden. Hoewel de meeste panden al voorzien zijn van dakisolatie, is er nog een groot deel dat deze stap nog moet maken. Bij de geïsoleerde panden is er ook nog een groot deel dat onvoldoende geïsoleerd is.

Financiële voordelen

Maar hoe zit het met de financiële voordelen? De kosten betaal je in één keer, maar de besparing zie je elk jaar terug op je energierekening. Aantrekkelijk op de lange termijn dus. Milieu Centraal rekende het uit: de winst die je maakt als je enkel glas vervangt door HR++ glas, is vergelijkbaar met een rente van 4,5 procent op je spaarrekening. En niet te vergeten: het is ook goed voor de waarde van bedrijfshal en het klimaat.

Waarom een schuur isoleren?

Er zijn verschillende redenen waarom het aan te raden is een schuur te isoleren. Een niet-geïsoleerde schuur is vaak een ruimte waar vocht alle ruimte krijgt om binnen te komen. Bijvoorbeeld via het dak, maar ook via de wanden en de vloer. Het thermisch isoleren van je schuur is belangrijk om spullen op een droge en vorstvrije manier te bewaren. Door voor thermische isolatie van je schuur te kiezen, zorg je voor bescherming tegen allerlei weersinvloeden. 

De binnenzijde van de schuur blijft door isolatie niet alleen droger, maar ook warmer. Je hebt afhankelijk van het gebruiksdoel van de ruimte zelf invloed op de gewenste mate van thermische isolatie door met het isolatiemateriaal rekening te houden.

Wil je de schuur ombouwen tot thuiswerkruimte dan speelt het comfort natuurlijk een belangrijke rol. Vaak zorgt thermische isolatie overigens ook voor akoestische isolatie van de schuur. Dit laatste is uiteraard ook belangrijk als je bijvoorbeeld in de schuur allerlei gereedschappen en machines gebruikt die lawaai maken.

Thermische isolatie (warmte isolatie)

Subsidiemogelijkheden verduurzamen bedrijfspand

De overheid zet de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) in om ondernemers te stimuleren om te investeren in duurzaamheid. Als je 2 maatregelen treft, is de subsidie hoger dan wanneer je 1 maatregel laat uitvoeren.

Subsidie bij 2 maatregelen

Om in aanmerking te komen voor de hogere subsidie, moet je binnen een jaar:

Maatregelen waarvoor je subsidie kunt krijgen, zijn onder andere isolatie van dak, buitenmuren, vloer en hoogrendementsglas. Per maatregel is er een vast bedrag per vierkante meter dat je met de subsidie terug kunt krijgen. Gemiddeld genomen is dat tot 30 procent van de kosten.

De subsidieaanvraag stuur je op nadat beide maatregelen zijn uitgevoerd, maar binnen een jaar nadat de eerste maatregel is uitgevoerd en betaald.

Subsidie voor 1 maatregel

Het is nu ook mogelijk om subsidie aan te vragen wanneer je 1 isolatiemaatregel laat uitvoeren: isolatie van je dak, buitenmuren, vloer of hoogrendementsglas. De subsidie hierop is iets lager en is gemiddeld tot 15% van de kosten. De subsidie kun je vanaf 1 januari 2023 aanvragen voor maatregelen die je na 2 april 2022 hebt laten uitvoeren. Ook voor deze subsidie geldt dat je de aanvraag kunt doen binnen een jaar nadat de maatregel is uitgevoerd en betaald.

Aanvragen

Je kunt de aanvraag indienen op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daar vind je ook het minimale oppervlak dat je moet isoleren, de hoeveel subsidie je per vierkante meter (m2) krijgt en een rekentool. In het Stappenplan aanvragen woningeigenaren lees je wat je moet invullen en welke bewijzen je moet meesturen.

Let op: in 2021 bestond de ISDE-subsidie voor isolatiemaatregelen en warmtepompen ook al, maar het subsidiebedrag is op 1 januari 2022 verhoogd. Voor maatregelen die in 2022 zijn uitgevoerd, is de subsidie 30 procent van de kosten (als je 2 maatregelen neemt). Voor maatregelen die in 2021 zijn uitgevoerd, geldt nog steeds het lagere subsidiebedrag: ongeveer 20 procent van de kosten.

Kosten vergoeden door middel van Subsidie?

Om een deel van de kosten voor de verduurzaming van uw bedrijfspand te vergoeden, zijn er verschillende mogelijkheden. Hoofdzakelijk biedt de overheid u twee opties: subsidies en fiscale voordelen. Het verschil tussen deze twee mogelijkheden is dat u met een subsidie daadwerkelijk geld op de rekening overgemaakt krijgt, terwijl een fiscaal voordeel een extra aftrekpost op de vennootschaps- of inkomstenbelasting betreft.

Fiscale voordelen

Voor investeringen in bedrijfsmiddelen die leiden tot een energiebesparing van uw bedrijfspand en/of bedrijfsactiviteiten biedt de Nederlandse overheid fiscaal voordeel via de Energie-investeringsaftrek (EIA). Met deze fiscale regeling is het mogelijk een deel van de investeringskosten af te trekken van uw fiscale winst.


Energie-investeringsaftrek (EIA) wordt in 2024 verlaagd naar 40%
U kunt energie-investeringsaftrek (EIA) krijgen voor bepaalde energiebesparende investeringen in bedrijfsmiddelen of onderdelen daarvan, die voorkomen op de Energielijst. De EIA bedraagt nu 45,5%, maar wordt vanaf 2024 structureel verlaagd naar 40%. Het maximale investeringsbedrag zou ook omlaag gaan, maar dat hoeft niet meer door te gaan omdat het budget structureel is verhoogd met € 25 miljoen. De looptijd van de EIA wordt verlengd tot 2029. Deze verlenging geldt ook voor de milieu-investeringsaftrek (MIA) voor milieuvriendelijke investeringen.


Wanneer komt u in aanmerking voor de EIA?

Dit is mogelijk wanneer uw bouwproject voldoet aan de voorwaarden van regels die opgesteld zijn in de zogenoemde Energielijst. Wanneer u het dak van uw stal vervangt voor sandwichpanelen komt u mogelijk in aanmerking voor: 

Regel 210403, waarin staat dat de isolatie in bestaande bedrijfsgebouwen wordt verbeterd.’

Hierbij moet de Rc-waarde van het bouwproject met minimaal 2 m²K/W toenemen ten opzichte van de oude situatie. Wanneer u ook besluit om zonnepanelen toe te passen komt u ook in aanmerking voor regel 251102 of 251116. Zo kunt flink besparen op de renovatie van uw stal! Gemiddeld levert de EIA regeling je maar liefst 11% voordeel op!


Hoe gebruik te maken van de Energie-investeringsaftrek?

Dien op tijd aanvraag in. Het verschilt per regeling wanneer u een subsidieaanvraag moet indienen. Bij sommige regelingen is dit al in de offertefase. Bij andere regelingen moet u binnen drie maanden na het aangaan van de investeringsverplichting een aanvraag ingediend hebben. Ons advies is om in de offertefase al na te denken over subsidiemogelijkheden.


Isoleren = Besparen
Een investering in sandwichpanelen in combinatie met zonnepanelen levert naast de fiscale voordelen uiteraard ook voordelen op in de vorm van lagere energiekosten. Door zonnepanelen te bevestigen op sandwichpanelen combineer je twee duurzame systemen. Profiteer van een goed geïsoleerd dak en minder energiekosten!

Een vraag?

Neem contact met ons op middels onderstaande button. Wij helpen u graag zo snel mogelijk verder!